Over Pannekoekenbakker Heerle

Welkom in ons pannenkoekenrestaurant in Heerle en stap terug in de tijd! In het in 2008 volledig gerestaureerde voormalige café De Roskam kunt u, onder de eeuwenoude balken, plezier beleven van de al even eeuwenoude ambachtelijke traditie van de pannenkoek.

Introductie van de vestiging

Wist u trouwens dat er op 5 juni 1806 door Lodewijk Napoleon in Nederland zelfs een "Nationale Pannekoekendag" werd ingevoerd! Bij ons is het iedere dag pannenkoekendag..... De sfeervolle inrichting en de gastvrijheid van het personeel zullen zeer zeker bijdragen aan een geslaagd bezoek!

Voor onze jonge gastjes hebben wij speciale kinderpannenkoeken om de "kleinere" honger te stillen. Natuurlijk met de bekende smulmuntjes waarmee ze dan weer zelf speelgoed kunnen kopen in ons eigen speelgoedwinkeltje! De Pannekoekenbakker beschikt over een groot eigen parkeerterrein en ook oplaadpunten voor uw elektrische fiets en/of auto zijn aanwezig!

Wij hopen u snel eens in ons restaurant te mogen begroeten waar sfeer en Brabantse gezelligheid voorop staan. Ook uw trouwe viervoeter is bij ons van harte welkom.

Pannekoekenbakker Heerle is de veertiende vestiging vande steeds groter wordende "familie" van..... De Pannekoekenbakkers. Omringd door uitgestrekte bossen en mooie natuurgebieden als de Wouwse Plantage, Visdonk en de RucphenseHeide ligt het dorpje Heerle, of, zoals de dorpsbewoners allemaal zeggen, Eèrel. Voor de gemeentelijke herindeling van 1997 behoorde Heerle tot de gemeente Wouw, op zijn Brabants Wów. Nu behoort het, samen met de dorpen Wouw, Wouwse Plantage, Nispen en Moerstraten tot de gemeente Roosendaal.De omgeving is opvallend groen met uitgestrekte bossen. De naam Heerle betekent niet voor niets "bos van haagbeuken". Ideaal dus om rustig te fietsen of te wandelen om daarna lekker uit te rusten en de inwendige mens te versterken bij.....De Pannekoekenbakker!Het prachtig landelijke karakter komt vooral goed tot uitdrukking in de "vijf geraniumdorpen" waar Heerle er een van is. De naam "'geraniumdorp" is te danken aan de sinds 1986 geldende traditie dat iedere dorspbewoner vijf hanggeraniums van de gemeente kan krijgen voor het opsieren van zijn eigen huisgevel en daarmee natuurlijk ook het dorpsaangezicht. Enne.....heeft u altijd al brandweerman willen worden, neem dan eens een kijkje in het Brandweermuseum van Jonkheer Erik Speeckaert in de Wouwse Plantage. Ooit begonnen met één oude brandweerwagen om eventuele branden op het landgoed zelf te kunnen blussen.Ook beslist de moeite waard is het landgoed Visdonk, een waardevol natuur- en recreatiegebied. Een gebied waar het heerlijk vertoeven is. In een groot deel van West Brabant is een wandelroutenetwerk gerealiseerd. Dit netwerk loopt ook door Visdonk en door een deel van de bossen van de Wouwse Plantage. In het hart van Roosendaal (in de voormalige woning van de pastoors van de St. Lambertuskerk) vindt u museum Tongerlohuys dat bekend staat om haar prachtige collectie glas-, zilver- en servieswerk. Ook kunt u daar een unieke speelgoedverzameling bewonderen.

Er zijn ook veel activiteiten te vinden in Essen (net over de grens in Belgie). De gemeente Essen herbergt enkele musea die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Ook de fervente wandelaar vindt zeker iets van zijn gading. De GR5 (verbinding Noordzee-Riviera) verbindt Bergen op Zoom via Essen, Zoersel en Grobbendonk met Averbode. We hebben het dan wel over een "wandelingetje" van 111 km.!!!

Reserveren
Bekijk de kaart